Ételeink tapanyagai –
A növények polifenol tartalma
erről is hallani fogsz a táplálkozási tanácsadás keretein belül
A polifenolok olyan növényi színanyagok, amelyek pozitív egészségügyi hatásait egyre több kutatás igazolja. Antioxidáns hatásuk mellett az egészséges mikrobiomot is támogatják.


Forrás: dr. Lugosi Andrea: Élelmiszer eredetű antioxidánsok hatása primer és szekunder prevencióban: Állatkísérletes és humán tanulmányok (2001) doktori disszertációja

Forrás: Denev, Petko & Lojek, Antonin & Ciz, Milan & M, Kratchanova. (2013). Antioxidant activity and polyphenol content of Bulgarian fruits. Bulgarian Journal of Agricultural Science. 19. 22-27.
GAE: gallic acid equivalents / 100g fresh content
Számodra mi a legjobb étrend?
Kapcsolat
epigenicdiet (kukac) gmail.com
Közösségi felületek
Copyright © 2025 Minden jog fenntartva.