Ételeink tapanyagai –
A növények polifenol tartalma

erről is hallani fogsz a táplálkozási tanácsadás keretein belül

A polifenolok olyan növényi színanyagok, amelyek pozitív egészségügyi hatásait egyre több kutatás igazolja. Antioxidáns hatásuk mellett az egészséges mikrobiomot is támogatják.

Forrás: dr. Lugosi Andrea: Élelmiszer eredetű antioxidánsok hatása primer és szekunder prevencióban: Állatkísérletes és humán tanulmányok (2001) doktori disszertációja

Forrás: Denev, Petko & Lojek, Antonin & Ciz, Milan & M, Kratchanova. (2013). Antioxidant activity and polyphenol content of Bulgarian fruits. Bulgarian Journal of Agricultural Science. 19. 22-27. 

GAE: gallic acid equivalents / 100g fresh content

Számodra mi a legjobb étrend?

Kapcsolat

epigenicdiet (kukac) gmail.com

Közösségi felületek
Copyright © 2025 Minden jog fenntartva.